Domagoj Margetić: Nakon pokušaja ubojstva novinara uslijedila provala u stan i prijetnje

"Ja sam stvarno zadnja dva dana očajan. Četiri mjeseca nakon pokušaja ubojstva sam se još nekako uspio smiriti, živjeti pod policijskom zaštitom, ali pitam tko je u petak navečer donio odluku da mi se ukine zaštita", kazao je Margetić


Novinar Domagoj Margetić koji se bavi istraživačkim novinarstvom zbog čega je, kako tvrdi, u kolovozu bio žrtva pokušaja ubojstva izjavio je u srijedu da mu je prošlih dana provaljeno u stan te da mu je iz sefa ukradena sva dokumentacija i to samo dva dana nakon što mu je bez najave ukinuta policijska zaštita.

Margetić je rekao da je danas trebao svjedočiti na zagrebačkom Županijskom sudu u postupku koji se vodi zbog izdavanja putovnica pripadnicima balkanske mafije jer je istraga jednim dijelom vođena temeljem njegovih novinarskih saznanja.

No, ročište je odgođeno, a Margetić je pred zgradom suda izjavio da mu je iz stana ukradena sva dokumentacija o tom i drugim slučajevima s kojima se bavio, poput lihtenštajnskih računa, poslovanja Hypo banke i ciparskih tajnih računa iz Srbije i Hrvatske.

Margetić je ispričao da je u petak navečer obaviješten da mu je ukinuta policijska zaštita nakon čega se sklonio spavati kod prijatelja, a između nedjelje navečer i ponedjeljka popodne provaljeno mu je u stan.

Iako mu je nakon toga ponovno dodijeljena policijska zaštita, Margetić kaže da su se u ponedjeljak i utorak nastavile prijetnje prema njemu, ali i njegovim prijateljima. Tako je, kaže, u poštanskom pretincu prijatelja kod kojih je prespavao pronađena perika koja je predstavljala 'odrezan skalp', a siguran je da je ta poruka upućena njemu.

"Ja sam stvarno zadnja dva dana očajan. Četiri mjeseca nakon pokušaja ubojstva sam se još nekako uspio smiriti, živjeti pod policijskom zaštitom, ali pitam tko je u petak navečer donio odluku da mi se ukine zaštita", kazao je Margetić.

Naglašava da mu je u stan provaljeno samo dva dana nakon što mu je ukinuta zaštita i pet dana prije njegova zakazana svjedočenja na sudu.

Margetić kaže da je pozvao novinare ispred suda kako bi ih zamolio da mu pomognu u širenju informacije o tome što mu se događa.

Kaže da su njegovi prijatelji u panici jer primaju prijeteće poruke i da je on prvi put u panici. "Ubit će me k'o psa u sred Zagreba da nitko ni ne trepne", kazao je Margetić. Policija po njegovim riječima još vodi istragu zbog pokušaja ubojstva.

Hina
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL