Centar Silver: Tvrtke koje su postale ponosni kumovi psima koji uljepšavaju život osobama s invaliditetom

U kampanju 'kumstva' uključene su tvrtke koje su prepoznale važnost pasa pomagača u životu osoba s invaliditetom i njihove integracije na tržište rada

Ambasadorica i tv voditeljica Barbara Kolar s Marijanom A. Sesarom, direktorom Centra Silver

U prostorijama Centra za rehabilitaciju Silver održano je proglašenje tvrtki - kumova budućih pasa pomagača ovog Centra.

Centar za rehabilitaciju Silver u rehabilitaciji osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju uključuje rad sa psima pomagačima – pse vodiče, rehabilitacijske pse i terapijske pse. Kako bi se skrenula pozornost na položaj osoba s invaliditetom, pokrenuta je 'Cute dog' kampanja još u travnju ove godine, dok se proglašenjem tvrtki – kumova budućih pasa pomagača želi podići svijest o važnosti pasa pomagača u svakodnevnom životu osoba s invaliditetom ali i njihovom punom i ravnopravnom uključivanju na tržište rada. Budući da se u Centru za rehabilitaciju Silver psi pomagači školuju za svoj 'posao', u kampanju uključene su tvrtke koje su prepoznale važnost pasa pomagača u životu osoba s invaliditetom i njihove integracije na tržište rada.

Tvrtke - kumovi će biti redovito informirane o odrastanju i školovanju, napretku i naposljetku o 'radnom mjestu' svog psa kumčeta. Također će kroz svoje aktivnosti u suradnji s Centrom za rehabilitaciju Silver raditi na podizanju svijesti o važnosti uloge pasa pomagača u životu osoba s invaliditetom.

Tvrtke - kumove pasa proglasili su Marijan A. Sesar, ravnatelj Centra za rehabilitaciju Silver i Barbara Kolar, ambasadorica Cute dog kampanje. Tvrtke koje su se uključile u kampanju:

- Lidl Hrvatska d.o.o. koji je postao kum Dami. Potvrde o kumstvu preuzele su Lana Jugo, voditeljica odnosa s javnošću i Klaudia Hrkać, voditeljica tima za zapošljavanje i razvoj kadrova, koje su tom prilikom naglasile svoje zadovoljstvo uključivanjem u 'Cute dog' kampanju i novom članicom njihovog tima, prekrasnom Damom. Također, istaknule su želju za daljnjom suradnjom i praćenjem Daminog karijernog puta.

- Veleučilište Vern u čije je ime Potvrdu o kumstvu preuzeo dekan Vlatko Cvrtila koji je naglasio da sada njihov pas Heaven ima preko 1.000 kumova studenata i zaposlenika Veleučilšta Vern te da oni svi zajedno u procesu obrazovanja u potpunosti podupiru njihovog novog člana.

- Portal MojPosao koji je postao kum psu Hilla - veselom 6-mjesečnom štenetu. Tom prilikom su Ivana Nanovski, voditeljica marketinga i Marina Milunić, voditeljica prodaje, istaknule kako su na portalu svi sretni što su, kao dog friendly tvrtka dobili još jednog člana te da se nadaju da će im Hilla doći u posjet.

- Instrumentaria d.o.o koja je postala kum psu Hope. Prilikom preuzimanja potvrde Zvonimir Jurišić, referent za kooperaciju i usluge, istaknuo je da su u tvrtci svi svjesni da psi pomagači, kao što i ime njihova psa kaže, pružaju nadu osobama s invaliditetom i mogućnost da se u potpunosti uključe u svakodnevne životne aktivnosti.

- Jadran Galenski Laboratorij d.o.o. postao je kum psu Urbanu. Potvrdu je preuzela Maja Bogavčić, asistentica u marketingu, koja je istaknula da JGL razumije potrebe zajednice i važnost promoviranja društveno odgovornih vrijednosti te kako će Urban biti vrijedan član JGL obitelji.

Centar za rehabilitaciju Silver u partnerstvu s Gradom Zagrebom, Centrom za odgoj i obrazovanje Dubrava, Centrom za odgoj i obrazovanje Vinko Bek, tvrtkom SELECTIO i Institutom za razvoj tržišta rada provodi projekt Model 4P – Podrška + Poslodavci + Posloprimci = Posao, koji ima za cilj razviti usluge usmjerene na pružanje podrške poslodavcima i posloprimcima u zapošljavanju osoba s invaliditetom. Projekt ukupne vrijednosti 254.151 eura je sufinanciran s 233.224,89 eura (91,76 posto) iz Europskog socijalnog fonda. Cilj kampanje je da se, koristeći pse pomagače kao lica kampanje, istakne važnost pasa u svakodnevnom, time i radnom, životu osoba s invaliditetom.

Boža Alajbeg Malčić