Ekološka udruga Argonauta: Na Kornatima edukacijski projekt za djecu s teškoćama u razvoju

Prva sastavnica projekta odnosi se na edukacijske izlete u Nacionalni park Kornate na kojima će djeci biti prikazana važnost zaštite prirode

 

Ekološka udruga "Argonauta" počela je edukacijski projekt "Kornati - važno je o moru znati 2", namijenjen djeci s teškoćama u razvoju i darovitoj djeci s područja Šibensko-kninske županije, kojemu je svrha jačati svijest o vrijednosti tih otoka.

Projekt koji provodi "Argonauta" s partnerima nastavak je prošlogodišnjeg projekta, a sastoji se od edukacijskih izleta i programa te lutkarskih predstava, priopćila je u srijedu ta udruga.

Prva sastavnica projekta odnosi se na edukacijske izlete u Nacionalni park Kornate na kojima će djeci biti prikazana važnost zaštite prirode kroz teme iz geologije, kopnene i morske biologije i kulturno-povijesne baštine te demonstraciju terensko–istraživačkog rada u biologiji mora.

Drugi dio vezan je uz izdavačku djelatnost "Argonaute" pa će se u sklopu projekta kreirati ekološka lutkarska predstava inspirirana serijom edukativnih slikovnica "Čudesni svijet kornatskog otočja".

Predstavom će se djeci približiti priroda i morski okoliš, ovaj put zaštita crvenog koralja.

Edukacijski projekt "Kornati - važno je o moru znati 2" provodit će se do kraja kolovoza.

Partneri "Argonaute" na projektu su Centar za obrazovanje Šubićevac, Udruga "Kamenčići", Osnovna škola "Murterski škoji", Općina Murter - Kornati i Javna ustanova Nacionalnog parka Kornata, a suradnik je Lutkarsko kazalište "Svijet lutaka".

Projekt financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta kroz potporu za udruge u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u ovoj školskoj godini.

Hina

Foto: zadarskilist.hr

 

Povezane vijesti