Dobra vijest: U Križevcima puštena u rad vertikalno podizna platforma za osobe s invaliditetom

Platforma će omogućiti lakše kretanje školskom zgradom učenicima s teškoćama u razvoju i jednom učitelju, ali i svima koji posjete školu a kreću se otežano

 

Prošli četvrtak održan je tehnički pregled vertikalno-podizne platforme za osobe s poteškoćama u kretanju u Križevcima.

Vertikalno podiznu platformu za Osnovnu školu Ljudevita Modeca osigurala je Udruga invalida Križevci kroz EU projekt 'Integracija djece s poteškoćama iz Križevaca i okolice u redovan sustav'.

Tehničkom pregledu prisustvovali su Dražen Bokan, ravnatelj OŠ Ljudevita Modeca, Pero Gatarić, predsjednik Udruge invalida, Vesna Telban, voditeljica ispostave Ureda državne uprave, članica povjerenstva, Mirjana Padovan, stručni nadzor iz Ministarstva gospodarstva, Božena Tinodi, glavni nadzor za ugradnju lifta, Tihomir Kalaus, protupožarni inspektor, Đurđa Požgaj i Josip Jagoić, predstavnici Grad-koma d.o.o., izvođača građevinskih radova, Davor Konfic, nadzor za električnu struju, te predstavnici tvrtke Đurčević koja je izradila lift. U ime Grada nazočni su bili Ljiljana Stojsavljević Križan i Mladen Tenodi, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti.
U veljači bi novoizgrađeni lift trebalo početi koristiti dvoje učenika i jedan učitelj. Platforma će omogućiti lakše kretanje školskom zgradom učenicima s invaliditetom, ali i ostalim učenicima, njihovim roditeljima te svima koji posjete školu, a kreću se otežano.

Ovo je tek jedan u nizu uspješnih projekata koje je dosad provela Udruga invalida Križevci, zasigurno ne i posljednja.

Izvor: krizevci.hr