Koprivnica: Vrtićka djeca s teškoćama u razvoju dobila interaktivni pametni stol

Pametni stol vrijedan 30.000 kuna služit će prvenstveno kao pomoć pri razvijanju motorike za troje vrtićaraca, a opremljen je brojnim aplikacijama za vizualnu stimulaciju

 

Djeca vrtićkog objekta Lastavica u Reki kod Koprivnice primila su vrijednu donaciju predstavnika Udruge invalida Koprivnice 'Bolje sutra' i eko-organizacije UZOR – interaktivni multitouch stol.

Pametni stol vrijedan 30.000 kuna služit će prvenstveno kao pomoć pri razvijanju motorike za troje vrtićaraca, koji imaju teškoće u razvoju.

Sredstva za nabavu prikupljena su dvogodišnjim akcijama sakupljanja starih baterija "Recikliram doniram" koje je organizirao UZOR Hrvatske – koprivnička organizacija koja promiče ekološke vrijednost.

"Zaslugu imaju i brojna poduzeća na području Koprivnice koja su omogućila postavljanje spremnika za stare baterije te građani koji su svjesno sortirali taj otpad umjesto da ga bace u okoliš", rekla je Sonja Hlebar iz UZOR-a, suorganizatorica u projektu.

Stol je opremljen brojnim aplikacijama za vizualnu stimulaciju, napomenula je dodavši kako je ovakav oblik rada koristan je jer su sva djeca danas motivirana za rad na računalu.

Matematički vrtuljak, pamtilica, glaskalica, slovarica i domino brojalica dio su aplikacija koje su na raspolaganju korisnicima.

Od Slavice Mihalec Kanižaj, ravnateljice koprivničkog Gradskog vrtića Tratinčica, u sklopu kojeg radi objekt Lastavica, doznajemo kako će se stol povremeno premještati po ostalim vrtićkim objektima ovisno o potrebi.

Hina

 

Povezane vijesti