Udruga Osvit: Profesionalna rehabilitacija i zapošljavanje osoba s invaliditetom u EU

Pod pokroviteljstvom ministra rada i mirovinskog sustava RH, Miranda Mrsića te njegovog kolege iz Austrije, Rudolfa Hundstorfera, u Zadru će se 16. i 17. svibnja održati Međunarodni skup koji okuplja vodeće stručnjake za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom

U suradnji s Fondom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom RH i Ministarstvom rada, socijalne skrbi i zaštite potrošača Republike Austrije, udruga Osvit organizira 9. Međunarodni stručni skup pod nazivom “Hrvatska u Europskoj uniji - profesionalna rehabilitacija i zapošljavanje osoba s invaliditetom u novim okolnostima“.

Stručni skup održavat će se 16. i 17. svibnja u Zadru, u dvorani hotela Adriana na Boriku.Luka Đukez, voditelj marketinga In-Portala
Skupu će, uz ostale, nazočiti i Zvonimir Vrančić, gradonačelnik grada Zadra, Stipe Zrilić, župan Zadarske županije, Anka Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, Vesna Škulić, povjerenica Predsjednika za osobe s invaliditetom te pokrovitelji skupa Mirando Mrsić i Rudolf Hundstorfer.
U dva dana relevantni europski i hrvatski stručnjaci govorit će o barijerama koje onemogućuju osobama s invaliditetom prijelaz iz škole na posao, a odnosi se na obrazovanje i radno osposobljavanje osoba s invaliditetom, a raspravljat će se i o prijedlogu novog Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom. 
Isto tako, na skupu će biti predstavljen In-Portal, prvi news portal za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj i regiji, koji će promovirati autor projekta i glavni urednik Mladen Kristić te voditelj marketinga Luka Đukez. Premda još u testnoj fazi, In-Portal bilježi rekordan rast čitanosti, što navodi na zaključak da je medijski projekt ove vrste uistinu postao središnjim mjestom za informiranje osoba s invaliditetom.
Ana Gospočić