Centar za rehabilitaciju Silver: Poziv obiteljima da preko vikenda udome pse pomagače

"Vikend obitelji, osim što pružaju boravak psima u domu i obiteljskom okruženju, ujedno mogu puno pomoći oko kućnog odgoja i dosocijalizacije naših pasa", poručuju članovi Silvera

 

"U veljači nam je u školu došlo puno divnih mladih pasa. Neki od tih naših školaraca nemaju svoje obitelji pa opet trebamo vašu pomoć! Tražimo obitelji koje bi im bile voljne pružiti dom za vrijeme vikenda i praznika, da ne ostanu stanovati u Centru za vrijeme čitavog školovanja. 'Vikend obitelji', osim što pružaju boravak psima u domu i obiteljskom okruženju, ujedno mogu puno pomoći oko kućnog odgoja i dosocijalizacije naših pasa u programu školovanja, čime imaju veliku ulogu u njihovom stasanju u kvalitetne pse pomagače", kažu članovi Centra za rehabilitaciju Silver.

Centar za rehabilitaciju Silver ustanova je socijalne skrbi jedinstvena u ovom dijelu Europe, koja u rehabilitaciju osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju uključuje rad sa psima pomagačima (psi vodiči, rehabilitacijski i terapijski psi). Osnivači Centra su Ministarstvo socijalne politike i mladih RH i Grad Zagreb. Programskim aktivnostima Centra Silver obuhvaćene su: osobe oštećenog vida; teško pokretne i osobe u invalidskim kolicima; djeca s teškoćama u razvoju (cerebralna paraliza, autizam, sljepoća, neurorizična djeca, ADHD i drugo); osobe s tjelesnim, mentalnim ili intelektualnim oštećenjem.

Za sve dodatne informacije slobodno ih kontaktirajte putem e-maila: centar.silver@czrs.hr ili na telefon 01/2394 451.

In Portal