Taksi za osobe s invaliditetom u New Yorku kao zakonska obaveza

Za osobe s invaliditetom korištenje ove vrste prijevoza nekad predstavlja nemoguću misiju

U velikoj metropoli kakav je New York, taksi prijevoz je i inače nekada nemoguće dobiti, uz činjenicu da je i poprilično skup, predstavlja veliki problem za stanovnike ovog grada. Za osobe s invaliditetom korištenje ove vrste prijevoza nekad predstavlja nemoguću misiju. No, član Gradskog vijeća grada New Yorka Corey Johnson predstavio je zakon koji će tražiti od svih taksi prijevoznika da budu potpuno pristupačni korisnicima invalidskih kolica.

Po postojećim planovima predviđeno je da do 2020. polovina takozvanih žutih taksija bude pristupačna za osobe s invaliditetom. Ovaj zakon predviđa da se taj broj poveća na 100%, i da obuhvati i takozvane ''crne taksije'' uključujuću i servis koji korisniku omogućava da preko pametnog telefona može dobiti taksi, bez obzira na kojoj se lokaciji u gradu nalazi.

Nakon što su se predstavnici osoba s invaliditetom žalili i tražili od grada da revidira ugovor s kompanijom Nissan, zakon će također tražiti od taksi prijevoznika da ''ukrcavaju'' putnike s invaliditetom'' sa strane vozila, a ne odostraga kao što je to slučaj sa sadašnjim Nissan modelima.

Iz grada su rekli da će detaljno ispitati ovaj prijedlog, ali da će gradska uprava svakako raditi da New York dobije najveći broj pristupačnih vozila u državi čime će se ostvariti namjera da se unaprijedi prijevoz za osobe s invaliditetom u gradu.

 

In Portal