Promjene u EPH: Kći Marijana Hanžekovića nova je direktorica kompanije

U posljednjih šest mjeseci na čelnom mjestu te novinsko-izdavačke kuće bili su Zrinka Vuković Berić, Tomislav Wruss i Ante Samodol, a osim promjena u upravi, često se mijenjao i sastav nadzornog odbora

Ani Hanžeković na izboru je čestitao i 'trener svih trenera' Miroslav Ćiro Blažević

Ana Hanžeković, kći većinskog vlasnika Europapress Holdinga (EPH) Marijana Hanžekovića, imenovana je u upravu te medijske kompanije za direktoricu EPH d.o.o, a dosadašnji član uprave Tomislav Wruss preuzeo je mjesto direktora izdavaštva, objavljeno je u Jutarnjem listu.

Dosadašnja zamjenica predsjednika Nadzornog odbora (NO) EPH Ana Hanžeković tako je postala četvrtom osobom na čelnom mjestu te medijske kompanije od kada je zagrebački odvjetnik Marijan Hanžeković posljednjeg dana prošle godine preuzeo Europapress Holding.

U posljednjih šest mjeseci na čelnom mjestu te novinsko-izdavačke kuće bili su Zrinka Vuković Berić, Tomislav Wruss i Ante Samodol, a osim promjena u upravi, često se mijenjao i sastav nadzornog odbora.

Kako se doznaje, najnovijim smjenama u upravi najvećeg novinskog izdavača prethodile su izmjene odluka društvenog ugovora kojima se prošlog tjedna mijenjale odredbe vezane uz izbor nove uprave i ovlasti nadzornog odbora kojem je na čelu Franjo Luković, bivši predsjednik uprave Zagrebačke banke i bliski suradnik Marijana Hanžekovića.

Europapress Holding (EPH), najveća novinsko-izdavačka kuća u Hrvatskoj u većinskom je vlasništvu zagrebačkog odvjetnika Marijana Hanžekovića, a manji udjel od ukupno deset posto imaju Com.Com, tvrtka bivšeg većinskog vlasnika Ninoslava Pavića i KCV savjetovanje, tvrtka koju je osnovao Marijan Kostrenčić, poslovni savjetnik koji je u prošlosti često surađivao s Hanžekovićem.

EPH je kompanija u čijem sastavu su i izdavači Jutarnjeg lista, Slobodne Dalmacije, Sportskih novosti, tjednika Gloria, Globusa i ostalih tiskovina i web izdanja.

Hina

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL