Gradonačelnik ugostio Urihovce: Zagreb je ponosan na rezultate sportaša s invaliditetom

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je ekipu STKI URIHO povodom velike pobjede na Državnom prvenstvu u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom u Varaždinu


 

Na 21. Državnom prvenstvu u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom, koje se održalo u Varaždinu krajem travnja, članovi stolnoteniskog kluba invalida URIHO uvjerljivo su osvojili ekipni naslov. Osim tog naslova, osvojili su ukupno dvanaest medalja.

Ekipu STKI URIHO tim je povodom u Gradskoj upravi ugostio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa svojim suradnicima. Sastanku su ispred Grada Zagreba, uz gradonačelnika Bandića, nazočili pročelnik gradskog Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić, pročelnica gradskog Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna te ostali suradnici. Stolnotenisku delegaciju predvodio je predsjednik Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i ravnatelj Ustanove URIHO Josip Držaić, a u njegovoj pratnji bili su predsjednica STKI URIHO Jadranka Blagus, trenerica kluba Ivana Knežević Šambić, te glasnogovornik Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i novinar In Portala Marko Damjanović ,uz osam članova STKI URIHO.

Predsjednik ZŠSOI Josip Držaić zahvalio se gradonačelniku na pozivu pobjedničke stolnoteniske momčadi. U veselom druženju i prijateljskom razgovoru gradonačelnika Bandića i njegove suradnike o ostvarenim uspjesima izvijestila je predsjednica STKI URIHO Jadranka Blagus.

"Ponosni smo što smo osmi put osvojili Ekipno prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu. Ovo prvenstvo dogovorili smo igrati za gradonačelnika Bandića, ravnatelja URIHO-a Josipa Držaića i našeg tada bolesnog člana Marka Damjanovića, stoga nas tim više veseli što smo ga osvojili“, rekla je Jadranka Blagus.

Gradonačelnik im je čestitao na iznimnom uspjehu i rekao kako je ponosan na rezultate svih sportaša Zagreba, a pogotovo kad uspjeh postignu sportaši s invaliditetom. Delegacija STKI URIHO-a zahvalila se gradonačelniku i gradskim uredima na dugogodišnjoj potpori, naglasivši da u rijetko kojem gradu Hrvatske i Europe sportaši s invaliditetom imaju ovakvu potporu i tretman.

Tijekom sastanka razgovaralo se i o projektu izgradnje URIHO-vog kompleksa na Kajzerici, u sklopu kojeg bi trebala biti i kvalitetna sportska dvorana. Zemljište je osigurano, sporazum Grada I Ustanove potpisan, a uskoro se očekuje i raspisivanje natječaja za financiranje sredstvima iz EU fondova. Kako se moglo čuti, suradnja Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i vodećih ljudi Zagreba je više nego zadovoljavajuća, a sport osoba s invaliditetom jedna je od rijetkih stavki čija sredstva nisu smanjena, nego su nešto i veća nego godinu ranije.

In Portal

 

Povezane vijesti