Lijepe žene Lijepom našom: Modna revija žena s invaliditetom

Voditeljica programa, urednica i voditeljica HRT-ove emisije "Normalan život" Ana Tomašković kazala je da tim djevojkama i ženama nije potrebna sućut i sažaljenje, nego prilika za sudjelovanje u društvenom životu

 

Modna revija žena s invaliditetom nazvana "Lijepe žene Lijepom Našom" održana je u subotu navečer u Rijeci, nakon prvih dviju u Vukovaru i Osijeku.

Događaj organizira Bolji svijet - centar za integraciju osoba s invaliditetom Vukovarsko-srijemske županije u koordinaciji s Društvom osoba s invaliditetom "Podunavlje" iz Vukovara. Cilj je poticati integraciju osoba s invaliditetom u društveni život a namjera organizatora je na ovaj način obići što više gradova Hrvatske.

U subotu navečer se ispred riječkoga hostela Lavanda na modnoj reviji u tri izlaska u različitoj odjeći predstavilo deset sudionica iz Vukovara, Požege, Orahovice, Preloga, Darde, Velike Gorice i drugih mjesta. Njihovi tipovi invalideta su različiti, od sljepoće i oštećenja sluha do drugih oblika tjelesnog invaliditeta.

Voditeljica programa, urednica i voditeljica HRT-ove emisije "Normalan život" Ana Tomašković u uvodnom dijelu je kazala da tim djevojkama i ženama nije potrebna sućut i sažaljenje, nego prilika za sudjelovanje u društvenom životu.

Prva ovakva modna revija održana je u veljači u Vukovaru, a druga u Osijeku u ožujku. Pokrovitelji riječke manifestacije su Primorsko-goranska županija te gradovi Rijeka i Vukovar.

Hina

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

 

Povezane vijesti