Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije predstavlja projekt veće zapošljivosti OSI populacije

Projektom "Odgovorno poslovanje čisti svijet“ podiže se zapošljivost osoba s invaliditetom na otvorenom tržištu rada, a istovremeno se uklanja otpad koji generira hotelski sektor, kao dio odgovora na globalni izazov očuvanja okoliša

 

Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije pokrenula je projekt "Odgovorno poslovanje čisti svijet“, jedinstveni model cirkularne ekonomije i socijalnog poduzetništva u Europi kojem je osnovni cilj uspostava malog pogona za reciklažu sapuna iz hotela, svojevrsnog radnog centra u kojem će se educirati osobe s invaliditetom za reciklažu sapuna i plasiranje novih proizvoda na tržište.

Tim povodom Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije upriličit će konferenciju za medije u četvrtak, 18. lipnja u 11 sati u prostorijama udruge, Teslina 29 u Splitu

Projektom se podiže zapošljivost osoba s invaliditetom na otvorenom tržištu rada, a istovremeno se uklanja otpad koji generira hotelski sektor, kao dio odgovora na globalni izazov očuvanja okoliša.

Konferenciji za medije će nazočiti predstavnici partnera na projektu: Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije, Udruga za rehabilitaciju i edukaciju Visoki jablani iz Rovinja, Hotel Park iz Splita, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Split, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, Umjetnička akademjija u Splitu te Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna Vrata. U ime suradnika očekujemo predstavnika tvrtke Alca doo.

A. Raos

 

Povezane vijesti