Udruga oboljelih od leukemije i limfoma: Akcija 'Plastičnim čepovima do skupih lijekova'

U sklopu akcije se plastični čepovi od PET i tetrapak ambalaže trebaju prikupljati i slati u Udrugu, koja će u zamjenu dobiti određena novčana sredstva kojima će kupiti skupe lijekove koji nisu na listi HZZO-a

 

Nacionalni park Krka izvijestio je u ponedjeljak da se pridružuje humanitarnoj akciji Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske pod nazivom "Plastičnim čepovima do skupih lijekova", kojom se prikupljaju sredstva za skupe lijekove koji nisu na listi Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).

Iz Nacionalnog parka Krka pozivaju škole, vrtiće, tvrtke, obitelji i sve zainteresirane da se pridruže akciji kojom se štiti okoliš i pomaže drugima. Svi koji od 15. lipnja do 15. prosinca ove godine prikupe kilogram čepova dobit će dvije besplatne ulaznice u Nacionalni park, poručuje ravnatelj Nacionalnog parka "Krka" Krešimir Šikić.

U sklopu akcije se plastični čepovi od PET i tetrapak ambalaže trebaju prikupljati i slati u Udrugu, koja će u zamjenu dobiti određena novčana sredstva kojima će kupiti skupe lijekove koji nisu na listi HZZO-a, a potrebni su oboljelima od leukemije i limfoma.

Sakupljati se mogu različiti ambalažni čepovi, poput čepova od boca ulja, omekšivača, pasta za zube i slično.

Hina

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

 

Povezane vijesti