Moje drugo ja: Modna revija koja veliča ljepotu žena s invaliditetom

Temeljni cilj manifestacije je osnaživanje žena s invaliditetom u razumijevanju prava na javnost i priznanje u područjima socijalnog života

 

Modna revija 'Moje drugo ja' na kojoj su nastupile žene s invaliditetom održala se i u Trogiru, uz moto 'Lijepe žene Lijepom našom'. Sedamnaest žena s raznim vrstama invaliditeta dio je projekta Društva žena s invaliditetom Bolji svijet iz Vukovara koje za cilj ima sveobuhvatnu integraciju žena s invaliditetom u društvo.

Nakon Trogira i Rijeke modna će se revija održati u Dubrovniku i Veloj Luci, a program završava 3. prosinca u Vukovaru, kada će se izabrati misica i njezine pratilje.

Temeljni cilj manifestacije je osnaživanje žena s invaliditetom u razumijevanju prava na javnost i priznanje u područjima socijalnog života koja su, kako navode u Društvu žena s invaliditetom Bolji svijet, "prekrivena tabuima neprihvatljivog i neočekivanog društvenog ponašanja". Protiv takvih stigmi ove se žene bore kao uspješne manekenke, privlačne misice i veleposlanici humanosti svoje lokalne sredine i domovine.

Isto tako, svrha ove manifestacije vezana je za primjenu Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom, u dijelu koji definira obaveze lokalne uprave i samouprave da razvija, potiče i promiče uvjete za uključivanje žena s invaliditetom u cjelovit društveni život.

In Portal

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

 

Povezane vijesti