Građanska inicijativa Koprivnica: Javni prijevoz ne smije segregirati osobe s invaliditetom

"Izlika da postoji privatna taksi služba prilagođena osobama s invaliditetom nije opravdana jer javni gradski prijevoz ne smije diskriminirati ili segregirati građane", ističu ispred Građanske inicijative Siniša Bosanac i Miodrag Maričić

Siniša Bosanac

Građanska inicijativa Koprivnica predlaže gradskoj upravi nabavu autobusa za javni prijevoz prilagođenih osobama s invaliditetom.

"U svojim nastojanjima da građani Koprivnice imaju što kvalitetniji život, osmišljavanje održivog javnog prijevoza na području grada jedan je od prioriteta, naročito povezivanje rubnih gradskih područja poput Bakovčica, Jagnjedovca, Kunovec Brega i Štaglinca, a zatim i susjednih općina iz kojih mnogi dolaze poslom u grad. Nabavkom dva mini autobusa stvoreni su preduvjeti za oživljavanje ove ideje. No, nakon što su autobusi predstavljeni uočili smo da se pri nabavci autobusa nije vodila briga o mjeri 2.6.2. STRATEGIJE JEDINSTVENE POLITIKE za osobe s invaliditetom Grada Koprivnice.

Budući da na području grada živi značajan broj osoba s invaliditetom te građana starije životne dobi koji su slabije pokretni te im pristup neprilagođenom gradskom prijevozu predstavlja nepremostiv problem, predlažemo gradskoj upravi da pri slijedećoj nabavci vozila za javni gradski prijevoz poštuje odluke donesene na gradskom vijeću. Izlika da postoji privatna taksi služba prilagođena osobama s invaliditetom nije opravdana jer javni gradski prijevoz ne smije diskriminirati ili segregirati građane", ističu ispred Građanske inicijative Siniša Bosanac i Miodrag Maričić.

STRATEGIJA JEDINSTVENE POLITIKE za osobe s invaliditetom Grada
Koprivnice za 2014. i 2015. godinu. Mjera 2.6.2. Unaprijediti javni prijevoz za osobe s invaliditetom na području Grada Koprivnice Nositelji: Grad Koprivnica; Upravni odjel za društvene djelatnosti; Upravni odjel za održivi razvoj i europske poslove; udruge osoba s invaliditetom
Aktivnosti:
a) povećati kapacitete taxi službe za prijevoz osoba s invaliditetom
b) sufinancirati troškove javnog prijevoza za osobe s invaliditetom
c) izvršiti pripreme za nabavu prilagođenog vozila gradskog prijevoza za osobe s invaliditetom
d) omogućiti uslugu pratitelja
Rokovi:
a), c) i d) do kraja 2015. godine
b) kontinuirano
Potrebna financijska sredstva; Grad Koprivnica, Upravni odjel za društvene djelatnosti u okviru
redovne djelatnosti; Grad Koprivnica, Upravni odjel za održivi razvoj i europske poslove u okviru
posebnog projekta; udruge osoba s invaliditetom u okviru redovne djelatnosti i posebnih programa i projekata

In Portal

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

 

Povezane vijesti