Volonterstvo kao poziv: Učini dobro djelo "72 sata bez kompromisa"

U projektu "72 sata bez kompromisa" mladi stavljaju sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje za konkretne volonterske akcije u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku te pritom promiču općeljudske vrijednosti

 

Mladi iz triju Studentskih katoličkih centara iz Zagreba, Splita i Dubrovnika udružili su zajedničke snage u organiziranju projekta "72 sata bez kompromisa".

Međunarodni volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo, a provodi u devet europskih zemalja: Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Italiji, Švicarskoj, Poljskoj te Hrvatskoj kao desetoj zemlji.
Od 15. do 18. listopada 2015. godine mladi će se uključiti svojim vremenom i radom za siromašne, potrebite i marginalizirane u Dubrovniku, Splitu i Zagrebu u ekološkim, socijalnim, kreativnim, akcijama te fizičkim radom i prikupljanjem sredstava.

Radi se o sve popularnijem volonterskom projektu za mlade koji se uspješno provodi već desetak godina diljem Europe. U projektu "72 sata bez kompromisa" mladi stavljaju sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje za konkretne volonterske akcije u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku te pritom promiču općeljudske vrijednosti. Na taj način ostvaruju različite akcije, primjerice radionice za mlade, posjete različitim skupinama ljudi, pomaganje starijima i nemoćnima, čišćenje, uređivanje domova, uređivanje parkova i okoliša oko škola, vrtića, crkvi, prikupljanje sredstava za oboljele, ekološke akcije, kreativne radionice s djecom, medijske projekte i radionice te druge aktivnosti.

Pokreni sebe, pokreni društvo! Učini dobro djelo bez kompromisa!

Više na poveznici www.72sata.hr.

In Portal

 

Povezane vijesti