Udruga IKS: 'IKSvanredna izložba' koja promiče snagu volonterskog aktivizma

Lutke iz IKSovog studija koriste se u predstavama na teme,kao što su promocija volonterstva, zaštita ljudskih prava, jednakosti, tolerancije i multikulturalnosti

 

Udruga IKS poziva vas na otvorenje 'IKSvanredne izložbe' lutaka 14. kolovoza u 20 sati, u prostoru Galerije Krsto Hegedušić, POU Hrvatski dom Petrinja. Pridružite se ovom događaju te podržite rad mladih volontera koji su glavni orgnizatori izložbe. Izložene lutke proizvod su vrijednih ruku zaposlenica Puppet studija udruge IKS te rezultat ideja lokalnih i stranih volontera.

Vrijedna družina 'Lutkarskog studija' u proteklih je nekoliko mjeseci dizajnirala i proizvela zavidan broj novih lutaka, a izložbu su osmislili te organizirali domaći i i strani volonteri Udruge IKS.

Muppet-puppet lutke iz IKSovog studija koriste se u lutkarskim predstavama na teme građanskog odgoja i obrazovanja kao što su promocija volonterstva, zaštita ljudskih prava, jednakosti, tolerancije, multikulturalnosti i drugih demokratskih tema. Cilj izložbe je podučiti ljude u zajednici o zanimljivostima vezanima uz povijest različitih likova na nov, zabavan način. Lutke predstavljaju različite svjetske kulture, neka zanimanja i poneke životinje te će uz svaku lutku biti kratak opis i zanimljive činjenice o njima.

"lKSvanredna izložba dio je projekta 'Zajednica sa srcem' koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Ured za udruge Vlade RH i partneri u projektu. Projekt ima za cilj promociju volonterstva te aktivnog građanstva i time poticanje razvoja lokalne zajednice", kaže izvršna direktorica Tamara Jovičić.

Svojim prisustvom dajte podršku u osnaživanju mladih osoba koje volontiraju i čiji pozitivan primjer aktivizma u zajednici čini svijet ljepšim mjestom za sve nas. Izložba je otvorena do 31. kolovoza.

B. Ravlić

 

Povezane vijesti