Centar Logos: Program za poticanje razvoja jezika, govora i predčitačkih vještina djece

Redoviti susreti s vršnjacima u kreativnoj i poticajnoj okolini daju djetetu bezbroj prilika za komunikaciju tijekom kojih se događa razvoj - kognitivni, jezični, socijalni

 

Centar Logos, Slavonski Brod poziva sve zainteresirane roditelje da tijekom rujna 2015. dostave ispunjene obrasce za upis djeteta u "Kraći program za poticanje razvoja jezika, govora i predčitačkih vještina", koji se provodi u dvije dobne skupine.

Upis će se provoditi u subotu 5., 12., 19. i 26. rujna od 10 do 13 sati u Logosu, Ivana pl. Zajca 2 (prizemlje). Obrasce za upis možete dobiti ispuniti u Logosu, na dan upisa kada povedite i dijete kako bi se upoznalo s prostorom u kojem se provodi program ili potrebnu dokumentacija možete preuzeti s web stranice hwww.centar-logos.hr/igraonice.

Potrebno je donijeti i potvrdu nadležnog liječnika o obavljenom sistematskom pregledu djeteta.

Mala pričaonica za djecu od 3 do 5 godina provodi se dva puta tjedno. Redoviti susreti s vršnjacima u kreativnoj i poticajnoj okolini daju djetetu bezbroj prilika za komunikaciju tijekom kojih se događa razvoj - kognitivni, jezični, socijalni. Kvaliteta djetetova života i razvoja u velikoj mjeri ovisi o njegovoj sposobnosti komunikacije.

Grupni program “Priprema za školu” dio je "Kraćeg programa za poticanje razvoja jezika, govora i predčitačkih vještina,, a cilj mu je olakšati djetetu usvajanje vještina čitanja, pisanja i računanja kroz igru, bogat didaktički pribor i slikovne materijale. Provodi se jednom tjedno u maloj grupi (do 15 djece), u trajanju od 90 minuta, s djecom od 5 do 7 godina.

Strukturirane aktivnosti programa su sadržajno i metodički prilagođene predškolskoj dobi, a usmjerene usvajanju predvještina potrebnih za čitanje i pisanje, potičući razvoj fonološke svjesnosti, usvajanje prostornih i vremenskih relacija, numeričkog poimanja, vizualne percepcije i grafomotoričkih vještina, obogaćivanje rječnika, te stjecanje samostalnosti i samopouzdanja djeteta. Zahvaljujući malom broju djece u skupini, omogućen je individualizirani pristup u svladavanju programa.

Upiti i informacije: logos@centar-logos.hr

In Portal