Udruga slijepih Istarske županije: 'Kuća svjetla' bitno će poboljšati kvalitetu života slijepih osoba

Udruzi slijepih Istarske županije za završetak izgradnje i opremanje 'Kuće svjetla' može se pomoći i pozivom na broj 060 988 988 

 

Na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Regionalnom centru inkluzivnog turizma – Zlatko Kuftić, predsjednik Udruge slijepih Istarske županije, ugostio je prijatelje i dobročinitelje iz Australije, bračni par Soldatić. Uz supružnike Daisy i Libera Soldatića, Luč Eduku posjetili su i Angelo Krsanović te Mladen Sinožić koji također žive u Australiji.

Tijekom mjeseca studenog 2015. godine, Daisy i Libero Soldatić organizirat će u Australiji humanitarni bal za završetak izgradnje i opremanje 'Kuće svjetla'.

Građevinski objekt koristio bi se za ove programe i radionice: obuka za kretanje sa bijelim štapom za članove Udruge, omogućiti članovima Udruge slijepih Istarske županije odlazak na rekreaciju u prirodi i boravak na svježem zraku radi zdravstvene preventive, orijentacije na otvorenom prostoru, češćeg druženja i bolje komunikacije, a posebno novo-oslijepljelima kako bi im se vratilo samopouzdanje i vjera u život, uz rekreativno – zabavni karakter Edukacijskorehabilitacijskog centra slijepih Istre, stvorit će se pretpostavke za održavanje edukativnih skupova, što bi znatno poboljšalo kvalitetu života slijepih osoba, a potrebno je sljedeće: kupnja i postavljanje unutarnje stolarije, kupnja i postavljanje alarma i videonadzora, kupnja i postavljanje sanitarija u sanitarnom čvoru koji je prilagođen i osobama u invalidskim kolicama, kupnja potrebnog namještaja za organiziranje aktivnosti .

Udruzi slijepih Istarske županije za završetak izgradnje i opremanje 'Kuće svjetla' može se pomoći i pozivom na broj 060 988 988 čija cijena iznosi 6,25 ukjučujući PDV (cijena se odnosi i na fiksne i na mobilne mreže).

Izuzetno nam je važno da što prije završimo građevinski objekt da bi ga osobe s invaliditetom započele koristiti kako je i planirano. Završetak izgradnje i opremanje građevinskog objekta promovirali bi u sklopu obilježavanja 65. godina postojanja Udruge slijepih Istarske županije, 22. veljače 2016.

In Portal