Igraj srcem: Pomoć osobama s invaliditetom bez adekvatne roditeljske skrbi

Akcija se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, a na javni natječaj za dodjelu stipendija mogu se javiti svi studenti s invaliditetom bez adekvatne roditeljske skrbi


 

Poslovno turistički kompleks Veladrion pokrenuo je donatorsku akciju pod nazivom 'Igraj srcem'. Primarna zadaća ove akcije pomoć je osobama s invaliditetom bez adekvatne roditeljske skrbi kako bi uspješno završili fakultetsko obrazovanje te postali ravnopravni pripadnici društva u kojemu žive ostvarujući na taj način svoj puni potencijal. Važnost akcije su prepoznale velike hrvatske tvrtke: generalni pokrovitelj ORYX Grupa, sponzori M SAN Grupa, Žito grupa i Volkswagen, te Večernji list kao medijski partner. Akcija se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

Akcija je počela 28. kolovoza golf turnirom u poslovno-turističkom kompleksu Veladrion u Žrnovnici kod Senja, gdje su osobe iz javnog i profesionalnog života mogle izravno, samim sudjelovanjem u adventure golf kupu podržati ovaj humanitarni projekt.
Svaki sudionik je bodove osvojene tijekom kupa ustupio glavnom sponzoru po definiranoj cijeni te na taj način direktno pomaže u prikupljanju potrebnih sredstava. Dodatna financijska sredstva do potrebnog iznosa će osigurati glavni sponzor i organizatori, te će se na taj način osigurati ukupan fond za stipendije 20 studenata za akademsku godinu 2015. – 2016.
Javni natječaj za stipendije bit će objavljen u Večernjem listu u ponedjeljak 31. kolovoza, a na njega se mogu javiti svi studenti s invaliditetom, bez adekvatne roditeljske skrbi, s područja Republike Hrvatske. Natječaj će biti otvoren do 27. rujna, a imena stipendista će biti objavljena početkom listopada, kada će ih službeno primiti i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

In Portal

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

 

Povezane vijesti