Braća Sinković: Hvala gradonačelniku Bandiću na čamcu s kojim smo osvojili zlato

"Ako ne budemo imali problema sa zdravljem ja vam već mogu najaviti da ćemo na OI u Riu osvojiti najsjajnije odličje", obećao je trener zlatnog dvojca Nikola Bralić

 

Rodbina, prijatelji, veslači te sportski i politički dužnosnici dočekali su u ponedjeljak u zračnoj luci Zagreb braću Martina i Valenta Sinkovića koji su u nedjelju na Svjetskom veslačkom prvenstvu u francuskom Aiguebeletteu osvojili zlatnu medalju u dvojcu na pariće.

"Uz čestitke Martinu i Valentu želim napomenuti da su uspjeh u Francuskoj postigli i ostali naši veslači posebno Damir Martin u samcu i Luka Radeljić u lakom samcu, dok je nastup na SP veliko iskustvo za sestre Marcelu i Karlu Milošević te naš dvojac bez kormilara Davida Šaina i Maria Vekić", kazao je predsjednik Hrvatskog veslačkog saveza Zlatko Buzina.

Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop kazao je da su braća Sinković naučila živjeti s pritiskom.
"Zato vam danas i možemo kazati da i na OI u Riu očekujemo medalju", rekao je Čop. 

"Ako ne budemo imali problema sa zdravljem ja vam već mogu najaviti da ćemo na OI u Riu osvojiti najsjajnije odličje", obećao je trener zlatnog dvojca Nikola Bralić.

 Martin Sinković je posebno zahvalio gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću koji im je nabavio čamac s kojim su osvojili odličje.
"Najvažnije je ići korak po korak. Nakon ovog Svjetskog prvenstva i još jednog zlata možemo početi s pripremom i razmišljanjem o Rio de Janeiru. Jako smo ponosni na ostvarene rezultate i ne mislimo stati na ovome, puno je toga još pred nama," dodao je Valent Sinković.

 Finalna utrka na SP u Francuskoj bilo je šesto veliko natjecanje u nizu na kojem su braća Sinković osvojila zlatnu medalju, a u posljednjih 14 mjeseci na svakoj od 19 utrka na kojoj su se pojavili kroz cilj su prolazili prvi s visoko uzdignutim rukama. Na prošlogodišnjem SP u Amsterdamu Sinkovići su uz pobjedu ostvarili i novi svjetski rekord za dvojce na pariće postavši prva posada koja je veslala brže od šest minuta (5:59.72 u polufinalu). U Francuskoj su Sinkovići, ne samo obranili naslov osvojen lani u Amsterdamu, nego su plasmanom u finale osigurali i nastup na Olimpijskim igrama u Riju 2016. na kojima će nastupiti i Damir Martin koji je u finalu SP bio peti.

 Hrvatski veslači su od osamostaljenja na svjetskim seniorskim prvenstvima osvojili 14 medalja od čega pet zlatnih, četiri srebrne i pet brončanih. Čak četiri zlata osvojile su posade koje je trenirao Nikola Bralić, a braća Sinković su se dva puta penjala na najviše pobjedničko postolje kao članovi četverca i dva puta u dvojcu na pariće.

Hina

Foto: Facebook profil Milana Bandića

 

Povezane vijesti