Treneri velikog srca: Prva škola stolnog tenisa za djecu s teškoćama u razvoju

Sport je mehanizam rane integracije i rehabilitacije čiji je cilj dugoročno poboljšati integraciju djece s teškoćama u razvoju u ranim fazama života

 

U Opatiji je u sklopu projekta 'Treneri velikog srca' otvorena prva stolnoteniska škola za djecu s teškoćama u razvoju u Hrvatskoj. Zahvaljujući projektu koji širom Hrvatske provodi Allianz, u suradnji s Hrvatskim paraolimpijskim odborom, djeca s teškoćama u razvoju od sada će se moći baviti sportom uz stručni nadzor educiranih trenera.

Projekt 'Treneri velikog srca' pokrenut je u listopadu 2013. godine kako bi se djeci s teškoćama u razvoju omogućilo ravnopravno bavljenje sportom. Tijekom dvije godine otvoreno je jedanaest plivačkih i četiri atletske škole diljem Hrvatske.

Sport je mehanizam rane integracije i rehabilitacije čiji je cilj dugoročno poboljšati integraciju djece s teškoćama u razvoju u ranim fazama života korištenjem sportskih aktivnosti, čime se ujedno poboljšava kvaliteta života tih osoba, njihovih obitelji, ali i čitave zajednice.

Svi zainteresirani za treniranje mogu kontaktirati trenera velikog srca, Diega Lipovšeka slanjem e-mail poruke na adresu diego.lipovsek@gmail.com

In Portal