Udruga OSVIT: Naši sportaši s intelektualnim teškoćama briljirali su na igrama u Berlinu

Nije važno 'obaranje rekorda', kažu naši sportaši, u Berlin smo došli zbog druženja, zajedništva i razvijanja sportskog duha

 

Već četvrti put Udruga OSVIT imala je čast sudjelovati na sportskim igrama za osobe s intelektualnim teškoćama u Berlinu.

Ova manifestacija, s tradicijom dugom 35 godina, organizirana je od strane SCL Sport club Lebenshilfe Berlin (scl-berlin.de/ ), a održala se na stadionu Friedrich-Ludwig-Jahn-Sportpark (berlin.de/sen/inneres/sport/sportstaetten/friedrich-ludwig-jahn-sportpark/).

Na ovom najtecanju, 12. rujna, sudjelovalo je više od 500 natjecatelja iz cijele Njemačke, ali i Češke, Poljske i Slovačke. Našu zemlju ove godine predstavljali su Danijel Šetrajčić, Dražen Adamić, Miroslav Anđel, Ante Turkalj, Sandra Tkalec i Valentina Orečić, a u pratnji su bile Ivana Bašić i Mija Glasnović te stručna tajnica Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom Mirela Šikoronja. Discipline u kojima su naši sportaši sudjelovali i postigli odlične rezultate bile su trčanje s preponama, trčanje na 100 m, trčanje na 50 m, skok u dalj, bacanje lopte u koš, pucanje lopte u gol, bacanje kugle i druge atletske discipline.

Ove sportske igre od iznimne su važnosti za osobe s intelektualnim teškoćama, ne zbog ambicije za pobjedom i ostvarivanjem velikih rezultata, već zbog istinske želje da daju svoj maksimum i pokažu što mogu.

Nije važno 'obaranje rekorda', kažu naši sportaši, u Berlin smo došli zbog druženja, zajedništva i razvijanja sportskog duha.

Pripremile: Mija Glasnović i Ivana Bašić

 

Povezane vijesti