Sv. Vinko Paulski: Osobe s intelektualnim i tjelesnim teškoćama u Caritasovoj kući ljubavi i dobrote

"Zadovoljstvo na licima naših korisnika i njihovih obitelji te prijatelja Kuće mnogo nam znače za naš daljnji  rad, da zajedničkim snagama budemo još bolji jedni za druge, kao što je to činio i sam Sv. Vinko Paulski, nesebično se darujući za potrebite i bolesne", kaže Sanda Sokolovski

 

Caritasova kuća 'Sv. Vinko Paulski' od 1983. godine zbrinjava odrasle osobe s tjelesnim i intelektualnim teškoćama te pridruženim smetnjama.

Od početka djelovanja kroz Kuću je prošlo tristotinjak korisnika, a danas se o sedamdeset osoba s invaliditetom na stalnom boravku brine četrdeset i sedam zaposlenih.

Dan zaštitnika Kuće sv. Vinka Paulskog obilježava se 27. rujna. Svečanost je započela misnim slavljem u kapeli kuće za sve štićenike, njihove roditelje i djelatnike koje je predvodio sisački biskup Vlado Košić. Prisutne je pozdravila ravnateljica Caritasa Sisačke biskupije Kristina Radić te stručna voditeljica Kuće Sanda Sokolovski.

U nastavku proslave korisnici su izveli program s ljubavlju pripreman više od tri mjeseca i ujedno pokazali dio onoga što stvaraju u radnoj terapiji kroz dramsku grupu i zbor. Poslije prigodnog programa uslijedio je zajednički objed i druženje.

Proslava dana Caritasove kuće nije ostavila ravnodušnom ni Sandu Sokolovski, stručnu voditeljicu Kuće, koja nije krila zadovoljstvo programom koji su izveli štićenici.

"Ovaj dan proveli smo u zajedništvu s dragim ljudima, obiteljima naših korisnika, prijateljima, donatorima i suradnicima. Ugodna i vesela atmosfera ispunjena međusobnim davanjem i primanjem nematerijalnih vrednota, dakle sve su to vrlo pozitivni dojmovi. Zadovoljstvo na licima naših korisnika i njihovih obitelji te prijatelja Kuće, riječi pohvale, poticaja i ohrabrenja mnogo nam znače za naš daljnji svakodnevni rad, da se i nadalje trudimo i zajedničkim snagama budemo još bolji jedni za druge kao što je to činio i sam Sv. Vinko Paulski, nesebično se darujući za potrebite i bolesne", zaključuje Sanda Sokolovski.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti