Unicef: Inkluzivni filmski festival posvećen pravima djece

Program festivala mogu pratiti i osobe s oštećenjima vida ili sluha, a sve projekcije su besplatne

 

Pod krilaticom 'Svi u kino, kino za sve', od 7. do 11. listopada kreće novi, sedmi po redu Festival o pravima djece u čak 19 hrvatskih gradova. U kinima Cinestar u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Vukovaru, Slavonskome Brodu, Varaždinu, Šibeniku, Zadru i Dubrovniku organizirane su matineje za osnovne i srednje škole, a u suradnji s Kino mrežom matineje su organizirane i u devet novih gradova – Pazinu, Puli, Poreču, Rovinju, Kutini, Sisku, Novskoj, Koprivnici i Čakovcu.

Festival o pravima djece slavi i promiče dječje stvaralaštvo, ali i stvaralaštvo odraslih autora usmjereno promicanju dječjih prava. Program festivala je inkluzivan, što znači da njegov sadržaj mogu pratiti i osobe s oštećenjima vida ili sluha. Sve projekcije su besplatne!

U kinima u Rijeci, Splitu i Zagrebu organizirane su i panel-diskusije s mladima koje će uslijediti nakon projekcije švedskog filma Pravila ponašanja u režiji Beate Gårdeler. Također, u Kinu Tuškanac bit će organizirana interaktivna medijska radionica za roditelje, a u suradnji sa Studiom Dim predškolska radionica ‘Igramo se priče’.

Festival zajednički organiziraju udruga Alternator, UNICEF Hrvatska, Hrvatski filmski savez, Ured pravobraniteljice za djecu te partneri Blitz Cinestar i Kino mreža, a podržan je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Domaćini ovogodišnjeg festivala su glumica Daria Lorenci Flatz, glazbena i likovna umjetnica Jadranka Ivaniš Yaya i glumac Robert Kurbaša.

In Portal