Društvo multiple skleroze Krapina: Projekt 'Osobni asistent - ruka ka neovisnom življenju'

Usluga osobne asistencije predstavlja pružanje potpore osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta u provođenju aktivnosti svakodnevnog življenja i samozbrinjavanja

 

U organizaciji Ministarstva socijalne politike i mladih prošlog je tjedna održano svečano potpisivanje i dodjela ugovora s udrugama kojima će biti dodijeljena bespovratna sredstva u okviru ESF natječaja 'Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom'.

Društvo multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije, na čelu s predsjednicom Nadom Smrekar, potpisalo je ugovor za projekt 'Osobni asistent - ruka ka neovisnom življenju' u okviru kojeg su osigurali uslugu osobne asistencije za devet korisnika. Partneri na projektu su Udruga invalida Donja Stubica i Društvo multiple skleroze Varaždinske županije.

Vrijednost projekta je 551.390,20 kuna, a trajat će godinu dana. Voditeljica projekta je Svjetlana Pripeljaš.

Usluga osobne asistencije predstavlja pružanje potpore osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta u provođenju aktivnosti svakodnevnog življenja i samozbrinjavanja. Širenjem usluge osobne asistencije veći broj korisnika, osoba s najtežim stupnjem i vrstom invaliditeta, dobiva mogućnost unapređenja kvalitete življenja, socijalnog uključivanja u zajednicu te sprječavanja institucionalizacije. Pružatelji usluge su osobe u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Usluga se pruža 80 sati mjesečno prema unaprijed utvrđenom planu korisnika, a o pruženoj usluzi se vodi evidencija.

In Portal

 

Povezane vijesti