Udruga Roda: Anketni upitnik za trudnice i majke s invaliditetom

Cilj istraživanja je utvrditi čimbenike i okolnosti zdravstvene skrbi trudnica i rodilja s invaliditetom te potrebu za podrškom majčinstvu s invaliditetom

 

Roditelji u akciji - Roda - poziva sve žene s invaliditetom u reproduktivnoj dobi od 18 do 50 godina da anonimno popune anketni upitnik na poveznici http://bit.ly/1l4tSuo te da se jave u udrugu Roda ukoliko žele sudjelovati u dubinskom intervjuu ili u fokus grupama (kontakt: ivana.b@roda.hr).

"Anketni upitnik namijenjen je ženama s invaliditetom u reproduktivnoj dobi bez obzira na to jesu li majke, a na sudjelovanje u dubinskom intervjuu i fokus grupama pozivamo trudnice s invaliditetom i majke s invaliditetom djece predškolskog uzrasta", rekla nam je Branka Mrzić Jagatić, programska koordinatorica udruge Roda.

"Ovim cjelovitim istraživanjem želimo doznati kakva je zdravstvena skrb za trudnice i rodilje s invaliditetom, koji oblik podrške je potreban majkama s invaliditetom te što je potrebno unaprijediti po pitanju njihovih prava."
Cilj istraživanja je utvrditi čimbenike i okolnosti zdravstvene skrbi trudnica i rodilja s invaliditetom te potrebu za podrškom majčinstvu s invaliditetom kako bi se izradile preporuke svima zainteresiranima za unapređenje položaja trudnica, rodilja i majki s invaliditetom. Roda istraživanje provodi u partnerstvu s Pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom, Hrvatskim savezom slijepih i Zajednicom saveza osoba s invaliditetom Hrvatske.
Roditelji u akciji – RODA skupina je zainteresiranih građanki i građana koja se zauzima za dostojanstvenu trudnoću, roditeljstvo i djetinjstvo u Hrvatskoj. Misija Rode je mijenjati društvo u društvo odgovorno prema djeci, roditeljima, budućim roditeljima i obiteljima - informiranjem, educiranjem, aktivnim zagovaranjem i sudjelovanjem u procesima promjene, kao i poticanjem roditelja i ostalih društvenih skupina na preispitivanje postojećeg stanja i sudjelovanje u promjenama.

Božica Ravlić