Zaklada Zamah: Antonija Spajić dobrotvorka 2015. godine

"Ono što nas čini sretnima je pomaganje bližnjemu svome i onima koji su u najvećoj potrebi", kaže Antonija

 

Povjerenstvo za dodjelu nagrade ‘Josipa Vancaš – dobrotvorka godine’ utvrdilo je nakon uvida u rezultate internetskog glasovanja da je od ukupnog broja glasova (4217) najviše glasova (1105) dobila kandidatkinja Antonija Spajić iz Vinkovaca.

Nagrada joj je dodijeljena u Muzeju Mimara u Zagrebu.

Za vrijeme katastrofalnih poplava prošle godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji Antonija Spajić pridružila se Društvu Naša djeca grada Vinkovaca u Prihvatnom centru u Cerni gdje su bile smještene obitelji s poplavljenih područja. Ubrzo je svojom predanošću i radom postala voditeljica igraonice 'Ganja' za djecu s poplavljenih područja. Organizirala je tri humanitarne akcije 'Pun kofer prijateljstva' kojima su se ove godine prikupila sredstva za opremanje gotovo 200 kofera prijateljstva za djecu s poplavljenih područja. Antonija također radi s djecom izbjeglicama u tranzitnom centru Opatovac u Vukovarsko-srijemskoj županiji te je koordinatorica rada i volontera Child friendly spacea u Opatovcu.

Antonija je, kažu oni koji je poznaju, pravi primjer dobročinstva, nesebičnosti i čovjekoljublja koji nadahnjuje. 
"Ono što nas čini sretnima je pomaganje bližnjemu svome i onima koji su u najvećoj potrebi. Hvala za trenutak koji je neprocjenjiv. Dobro je činiti dobro, jer dobrim se kad-tad vrati. Hvala svima onima koji su vjerovali u mene i onima koji podupiru moj rad. S ljubavlju idem dalje u nove izazove koji su preda mnom“, kaže Antonija Spajić, dobrotvorka 2015. godine, jedna od 11 ovogodišnjih kandidatkinja za nagradu kojom Zaklada Zamah od 2011. godine promiče ženski doprinos u razvoju filantropije.

Ivana Zima