Prevarant iz Osijeka: Oboljelima od raka skupo prodavao lažno ulje od kanabisa

Okrivljenik je na jednoj internetskoj stranici objavio više članaka o tome da ulje kanabisa pomaže u liječenju raka i navodna svjedočanstva osoba koje su se uz pomoć tog ulja izliječile te da je oglasio prodaju tog ulja iako ga nije imao

 

Zbog prijevare u kojoj je oštećenima - bližnjima oboljelih od raka nudio pomoć u liječenju i prodao im lažno ulje od kanabisa, osječko Općinsko državno odvjetništvo (ODO) podignulo je optužnicu protiv 46-godišnjeg okrivljenika, izvijestilo je u ponedjeljak to odvjetništvo. 
Muškarca se se tereti da je od lipnja 2013. do travnja 2014. u Osijeku, Kaštel Novom i Novoj Vesi Petrijevačkoj na jednoj internetskoj stranici objavio više članaka o tome da ulje kanabisa pomaže u liječenju raka i navodna svjedočanstva osoba koje su se uz pomoć tog ulja izliječile te da je oglasio prodaju tog ulja iako ga nije imao.

 Nakon što su ga kontaktirali 30-godišnjak čiji otac boluje od raka pluća i 60-godišnjak čija žena boluje od karcinoma maternice, vjerujući da će im prodati ulje kanabisa, okrivljenik se s njima dogovorio te im je prodao bočice s biljnim uljem bez tragova THC-a.  Tereti ga se da je 30-godišnjaka oštetio za 4200 eura, a 60-godišnjaka za 11.600 kuna. 

Hina

 

Povezane vijesti