Humanitarna akcija za "Sobu čuda"

Posjetite do 31. siječnja trgovine DM Hrvatska i uključite se u akciju "I zima toplo srce ima" darujte 100  active beauty bodova Svijeta prednosti za "Sobu čuda" koja će biti prva soba u Sisačko-moslavačkoj županiji za terapiju senzorne integracije djeci s teškoćama u razvoju

 

DM vam poklanja šal Hippy Garden s kojim se potrebno fotografirati i na taj način reklamirati kampanju na vlastitoj Facebook stranici. Na taj način sudionici će potaknuti okolinu na uključivanje u akciju.

Realizacija projekta Soba čuda, Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije čiji su članovi djeca s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom kod kojih postoje različita tjelesna, intelektualna i osjetilna oštećenja znači smanjenje velikih troškova obitelji djece koja trenutno na terapije odlaze u Zagreb.

Aleksandra Milković, tajnica Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije naglašava:  “Nije to samo financijski trošak. Djeca koja nemaju teškoće itekako podnose teret člana obitelji s invaliditetom. Toj djeci potrebno je osnaživanje i odmak od svakodnevice gotovo u istoj mjeri koliko i roditeljima/njegovateljima jer vrlo često dobivaju puno manje pažnje i brige u kućanstvima uz “bolesnog” člana obitelji. Otvaranjem Sobe čuda poboljšat ćemo kvalitetu življenja obitelji jer će imati više vremena za ostale potrebe. Udruga u radnoj terapiji već ima više od 40 djece s teškoćama u razvoju od kojih je više od 30 s različitim poremećajima iz autističnog spektra, poremećajem koncentracije, mentalnom i nedovoljnom razvijenošću, govornim poteškoćama, smetnjama u učenju i problemima u ponašanju. Nadamo se da će djeca s teškoćama u razvoju senzornu terapiju u Sisku moći koristiti već krajem 2016. godine do kada bi završili svi građevinski radovi i opremanje prostora. Istodobno s uređenjem Sobe čuda počela je edukacija dva senzorna terapeuta." Uz Sobu čuda uredit ćemo i prostoriju za boravak roditelja, kao i stručni kabinet u koji se nadamo smjestiti logopeda, koji nedostaje u Sisku - kaže Aleksandra Milković.

U humanitarnu akciju za uređenje Sobe čuda možete se uključiti novčanim donacijama, svojim znanjem i iskustvom, volonterskim radom, građevinskim materijalom te kupnjom namještaja i opreme.

Donacije možete uplatiti na račun Udruge - IBAN HR3324840081105429603 (RBA d.d.) s naznakom “Za Sobu čuda” ili se javiti u Udrugu, Ulica Jelene Babić 18, Petrinja,  e-mail: tajnik@uosismz.hr, tel. 044/719 482.

 

Tekst: Božica Ravlić