Na prvoj crti zdravlja: Simpozij o zdravstvenoj skrbi za hrvatske branitelje

"Suočeni smo s dramatičnim pokazateljima o pobolu i smrtnosti hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, što zahtijeva hitan i kvalitetniji razvoj preventivnih programa", kaže uz ostalo Mirela Cvitić

 

Zagrebački institut za kulturu zdravlja (ZIKZ), Centar za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine (CEPAMET) Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Klinika za psihološku medicinu KBC-a Zagreb 21. i 22. siječnja organizira simpozij pod nazivom 'Na prvoj crti zdravlja'.

Aktivistima projekta su glavni cilj stručne, znanstvene, nastavne i javnozdravstvene aktivnosti povezane sa zdravljem hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

"Suočeni smo sa dramatičnim pokazateljima o pobolu i smrtnosti hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, što zahtijeva hitan i kvalitetniji razvoj preventivnih programa, osmišljavanje interdisciplinarnih terapijskih programa kao i razvoj palijativne skrbi za one branitelje i članove njihovih obitelji koji boluju od neizlječivih bolesti. Potrebna su daljnja istraživanja na ovom području, kao i pozitivna senzibilizacija hrvatske javnosti te edukacija profesionalaca o boljim načinima pomoći ovoj populaciji. Cjelokupne aktivnosti vode se i pod sloganom 'Pomozimo živima!'", ističe Mirela Cvitić, voditeljica Kluba sretnih žena ispred organizacijskog odbora ZIKZ-a.

Ulaz na simpozij je slobodan, uz on line prijavu na web stranici www.naprvojcrtizdravlja.com.

B. Ravlić

 

Povezane vijesti