Dubrovnik: Transporter za osobe s invaliditetom može svladati sve arhitektonske barijere

S vremenom, a posebno tijekom turističke sezone, zbog povećanog broja korisnika - stranih gostiju, transporter je prepoznat kao kvalitetan segment turističke ponude Grada Dubrovnika

Novinar In Portala Domagoj Glažar na transporteru

Društvo multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije već nekoliko godina, u suradnji sa Gradom Dubrovnikom, omogućava uslugu transportera za osobe s invaliditetom.

"Svim našim članovima, ostalim potrebitim građanima, kao i gostima u invalidskim kolicima na raspolaganju je transporter za savladavanje stepenica. Pomoću transportera omogućavamo nesmetano kretanje unutar stare gradske jezgre Grada Dubrovnika.

Transporter je nosivosti do 130 kg i na njega se mogu nesmetano priključiti gotovo svi tipovi invalidskih kolica putem rampi kao dodatne opreme. To je električni uređaj kojim se upravlja putem konzole. Transporter ne može raditi na mokroj podlozi. Uglavnom se koristi za posjete muzejima i crkvama, te za eventualne izvanredne intervencije.

Transporter za savladavanje stepenica je projekt Društva MS DNŽ u suradnji a Gradom Dubrovnikom. U skladu s nacionalnim i lokalnim strategijama o izjednačavanju mogućnosti pristupa za osobe s invaliditetom nastao je projekt Transporter – gusjeničar za svladavanje prepreka.

S vremenom, a posebno tijekom turističke sezone, zbog povećanog broja korisnika - stranih gostiju, možemo slobodno reći i da je prepoznat kao jedan kvalitetan segment turističke ponude Grada Dubrovnika.

Osim transportera, Društvo nudi na posudbu invalidska kolica, svim potrebitima, bilo da se radi o našim sugrađanima, domaćim ili stranim gostima.

Usluge korištenja transportera i posudbe invalidskih kolica su dostupne 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu uz najavu na mobitel 098 915 2834. Usluge su u potpunosti besplatne“ rekao je Vlaho Aničić, zaposlenik Društva multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije.

Domagoj Glažar