ZDRAVLJE DUHA I TIJELA Gospina trava najpoznatiji je i najbolji prirodni antidepresiv

Biljka se koristi za tretiranje depresivnih stanja, potištenosti i anksioznosti, no dobro djeluje i na tjelesne zdravstvene smetnje. Kantarion ne daje trenutni učinak, ali pokazuje odlične dugoročne rezultate

 

Što je naše tijelo bez snage duha? U vremenu koje bilježi i ističe vanjske ideale ljepote, prečesto se ignorira bestjelesni dio svake osobe.

Veljača je mjesec u kojem se obilježava borba protiv raka i prevencija ove opake bolesti. Ne postoji osoba koja u obitelji ili šire nema nekoga tko se borio ili bori s tim zlom.

Tijekom borbe s bolešću psiha i emocionalno stanje uvelike djeluje na bolest i tjelesno zdravlje. Dokazana je veza između samopouzdanja i kvalitete života, ta veza stvara percepciju zdravlja, a vjerovanje u vlastitu sposobnost (samo)izjlečenja može čak utjecati na to kako mi percipiramo sposobnost našeg tijela u borbi s bolešću.

Istraživanja su pokazala da se ljudi kod mijenjanja životnih navika iz želje za oporavkom susreću s problemima najčešće uzrokovanima nerealnim očekivanjima, emocionalnim prejedanjem, manjkom motivacije. No, trebate znati da se tijelo vrlo brzo može naviknuti na nove uvjete, jedino je vaš um taj koji može stvarati probleme.

Poremećaji raspoloženja, kojima pripada i depresija, stari su koliko i čovječanstvo te se često javljaju kao pratioci dijagnoze koja ozbiljno ugrožava naš život.

Pokazalo se da je čovjek najmanje uporan u mijenjanju štetnih navika. Svaku štetnu naviku zamijenite jednom zdravom i dopustite tijelu da se iznova prilagođava na ono za što je stvoreno.  

Gospina trava (Kantarion)  najpoznatiji je i najbolji prirodni antidepresiv. Biljka se koristi za tretiranje depresivnih stanja, potištenosti i anksioznosti, no dobro djeluje i na tjelesne zdravstvene smetnje. Kantarion ne daje trenutni učinak, ali pokazuje odlične dugoročne rezultate. Pomaže oporavku tijela i ljudske psihe, te gradi čvrst temelj za kompletno izlječenje. Gospina trava također utječe na mirniji san, a poznato je kako, dok je um opterećen strahom od bolesti, imamo i problem sa snom.

Snaga uma je najjača snaga koju čovjek ima. Zato si ne smijemo dozvoliti gubitak te snage jer nam je um prenatrpan negativnim mislima. Otjerajmo negativne misli i razmišljajmo o mogućim rješenjima. Kada živimo pozitivne misli – dakle, ljubav, dijeljenje, suosjećanje, radovanje životu, optimistički pristup životu - stvaramo pozitivnu vitalnu energiju, koja utječe na psihičku razinu, ali i na svaku tjelesnu stanicu.

Božica Ravlić