ZDRAVLJE DUHA I TIJELA Naše tijelo se zrcali u našim stopalima - refleksoterapija

S obzirom na to da je refleksoterapija regulatorni tretman, ona pomaže u većoj ili manjoj mjeri za razne tegobe, dakle podržava tijelo u cjelini. Svakako je preporučljiva i za osobe s invaliditetom jer one često imaju slabiju fizičku aktivnost

 

Refleksoterapija je jedan od tradicionalnih pristupa očuvanja i poboljšanja zdravlja koji se njeguje u raznim tradicijama dugi niz godina, kako na istoku, tako i na zapadu, a više o ovom tretmanu doznali smo u Refleksoterapiji stopala Flatz za žene i djecu iz Zagreba.

- Tretman refleksoterapije stopala se najčešće izvodi na stopalima jer se iskustveno pokazalo da tretmani na stopalima daju najbolje rezultate. Ako iz nekog razloga nije moguće raditi na stopalima, tretman se može napraviti i na dlanovima.

Riječ refleksoterapija dolazi od riječi refleksija, dakle naše tijelo se zrcali u našim stopalima. Zone na našim stopalima povezane su s cijelim tijelom pa radeći tretman na stopalima djelujemo na cijelo tijelo.

Tretiranjem određenih zona na stopalima djelujemo regulatorno na organe i tkiva u tijelu koji su povezani s tim zonama i tako pomažemo tijelu da lakše izađe na kraj s raznim tegobama, kazao nam je Leon Flatz. Refleksoterapija je tako namijenjena svima, a najbolji način da znamo da li može pomoći određenoj osobi je da joj napravimo inicijalni tretman i pratimo odgovor tijela na tretman.

- S obzirom na to da je refleksoterapija regulatorni tretman, ona pomaže u većoj ili manjoj mjeri za razne tegobe, dakle podržava tijelo u cjelini. Svakako je preporučljiva i za osobe s invaliditetom jer one često imaju slabiju fizičku aktivnost te će im refleksoterapija služiti kao dodatni poticaj organizmu. Naime, kad hodamo, a posebno na neravnim podlogama, stalno dajemo tijelu novi poticaj iz raznih smjerova - pojasnio je Leon, a klijenti s kojima radi najčešće kažu da imaju smireniji i opušteniji živčani sustav, ugodan osjećaj topline u tijelu i stopalima, smanjen osjećaj boli, uravnoteženije disanje i funkcioniranje probavnog sustava, snažniju regenerativnu sposobnost organizma.

Više o tretmanu doznajte na refleksoterapija.hr.

 

Autorica: Anita Blažinović